Tegeltrends in 2023: wat is nieuw en populair

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tegeltrends in 2023: wat is nieuw en populair

Inleiding

Tegels zijn een essentieel onderdeel van elk interieurontwerp, of het nu gaat om een keuken, badkamer, woonkamer of buitenruimte. Elk jaar brengt nieuwe tegeltrends met zich mee, en 2023 is geen uitzondering. Van nieuwe texturen en patronen tot kleuren en maten, er is altijd iets nieuws op het gebied van tegels. In dit artikel zullen we de nieuwste en populairste tegeltrends van 2023 bespreken.

Grotere formaten

Een van de belangrijkste tegeltrends in 2023 is het gebruik van grotere tegelformaten. Deze trend is in opkomst en wordt toegepast in zowel vloer- als wandtegels. Grote tegels kunnen een ruimte groter laten lijken en zorgen voor een strak en modern uitstraling. Daarnaast zorgen ze voor minder voegen, waardoor een strakker en minimalistisch effect ontstaat. Populaire formaten zijn onder andere 60×120 cm, 80×80 cm en zelfs 100×100 cm voor vloertegels, en 30×60 cm en 40×120 cm voor wandtegels.

Natuurlijke texturen en materialen

Een andere trend die we zien in 2023 is het gebruik van natuurlijke texturen en materialen in tegels. Denk hierbij aan hout-, marmer- en betonlook tegels. Deze tegels geven een warme en organische sfeer aan een ruimte en worden vaak gebruikt in combinatie met moderne meubels en accessoires. Naast de esthetische waarde hebben deze tegels ook praktische voordelen, zoals duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Rijke kleuren en patronen

In 2023 zien we een opkomst van tegels in rijke kleuren en patronen. Denk hierbij aan diepblauwe, donkergroene en warme roesttinten. Ook zien we een toename van tegels met opvallende patronen, zoals geometrische vormen, florale motieven en mozaïeken. Deze tegels worden vaak gebruikt als eyecatcher in een ruimte, bijvoorbeeld als accentwand of vloer.

Milieuvriendelijke tegels

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de interieurindustrie, en dat geldt ook voor tegels. In 2023 zien we een groeiende vraag naar milieuvriendelijke tegels, gemaakt van gerecyclede materialen of geproduceerd met een zo laag mogelijke ecologische impact. Daarnaast wordt er steeds meer aandacht besteed aan de productieprocessen en het verminderen van afval.

Mix & match

Een andere trend die we zien is het mixen en matchen van verschillende soorten tegels. Denk hierbij aan het combineren van verschillende patronen, texturen en formaten voor een uniek en persoonlijk effect. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van mozaïektegels in combinatie met een effen tegel, of door het creëren van een patroon met verschillende formaten tegels.

Conclusie

Tegels zijn een essentieel onderdeel van elk interieurontwerp en kunnen een grote impact hebben op de uitstraling en sfeer van een ruimte. In 2023 zien we verschillende opkomende tegeltrends, waaronder het gebruik van grotere formaten, natuurlijke texturen en materialen, rijke kleuren en patronen, milieuvriendelijke tegels en mix & match. Of je nu op zoek bent naar een strakke en moderne uitstraling of juist een warme en organische sfeer, er is voor ieder wat wils. Het is belangrijk om te onthouden dat trends komen en gaan, en het is daarom essentieel om tegels te kiezen die passen bij je eigen persoonlijke smaak en levensstijl. Met de juiste tegels kun je een ruimte transformeren en een unieke en tijdloze uitstraling creëren.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie