Tegels gebruiken voor een creatief accent in de woonkamer

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tegels gebruiken voor een creatief accent in de woonkamer

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je woonkamer op te fleuren en een creatief accent toe te voegen, overweeg dan eens om tegels te gebruiken. Tegels zijn niet alleen functioneel, maar ook een geweldige manier om een unieke en stijlvolle uitstraling te creëren in je woonkamer. In dit artikel zullen we verschillende manieren bespreken waarop je tegels kunt gebruiken om een creatief accent toe te voegen aan je woonkamer.

Vloertegels

De vloer van je woonkamer is een geweldige plek om tegels te gebruiken. Vloertegels komen in een breed scala aan kleuren, patronen en materialen, waardoor je eindeloos kunt mixen en matchen om de perfecte look te vinden. Overweeg om te spelen met verschillende patronen zoals visgraat, mozaïek of houtlook tegels om een unieke uitstraling te creëren. Daarnaast zijn vloertegels duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze een praktische keuze zijn voor de woonkamer.

Voordelen van vloertegels in de woonkamer:

 • Duurzaamheid
 • Gemakkelijk te onderhouden
 • Breed scala aan kleuren en patronen
 • Mogelijkheid om te spelen met verschillende patronen

Wandtegels

Wandtegels zijn een uitstekende manier om een creatief accent toe te voegen aan de woonkamer. Of je nu een volledige muur wilt betegelen of een accentmuur wilt creëren, wandtegels bieden eindeloze mogelijkheden. Overweeg om een deel van de muur te betegelen met mozaïektegels om een artistiek en opvallend accent toe te voegen, of kies voor keramische wandtegels in levendige kleuren om een vleugje persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen.

Mogelijkheden met wandtegels in de woonkamer:

 • Volledige muur betegelen
 • Accentmuur creëren
 • Spelen met mozaïektegels voor een artistiek accent
 • Levendige kleuren voor een vleugje persoonlijkheid

Tegeltableaus

Een andere creatieve manier om tegels te gebruiken in de woonkamer is door het maken van tegeltableaus. Tegeltableaus zijn handgemaakte tegelpanelen die dienen als decoratieve kunstwerken. Of je nu kiest voor een abstract ontwerp of een afbeelding die een persoonlijke betekenis voor je heeft, tegeltableaus kunnen een instant artistiek accent toevoegen aan de woonkamer. Ze zijn ook geweldig om een vleugje cultuur en geschiedenis aan de ruimte toe te voegen, aangezien tegeltableaus al eeuwenlang worden gebruikt om verhalen te vertellen.

Voordelen van tegeltableaus:

 • Handgemaakt en uniek
 • Decoratieve kunstwerken
 • Creëren van een persoonlijk accent
 • Toevoeging van cultuur en geschiedenis

Combineren van tegels met andere materialen

Tenslotte kun je tegels gebruiken om een creatief accent toe te voegen aan de woonkamer door ze te combineren met andere materialen. Overweeg bijvoorbeeld om een deel van de muur met tegels te bekleden en de rest te schilderen voor een interessant contrast tussen texturen. Of combineer keramische vloertegels met een zacht tapijt om een harmonieuze mix van materialen te creëren. Het combineren van tegels met andere materialen kan een speelse en unieke uitstraling aan de woonkamer toevoegen.

Mogelijkheden om tegels te combineren met andere materialen:

 • Contrast tussen tegels en verf op de muur
 • Harmonieuze mix van vloertegels en tapijt
 • Spelen met texturen en materialen voor een speelse uitstraling

Al met al zijn tegels een fantastische manier om een creatief accent toe te voegen aan de woonkamer. Of je nu kiest voor vloertegels, wandtegels, tegeltableaus of een combinatie van materialen, tegels bieden eindeloze mogelijkheden om de woonkamer te transformeren in een stijlvolle en inspirerende ruimte. Met hun duurzaamheid, veelzijdigheid en esthetische aantrekkingskracht, zijn tegels een tijdloze keuze voor het creëren van een creatief accent in de woonkamer.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie