Het maken van een zwevende wandplank

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het maken van een zwevende wandplank

Een zwevende wandplank is een stijlvolle en praktische toevoeging aan elke kamer. Of je nu wat extra opbergruimte wilt creëren of gewoon een decoratief element wilt toevoegen, een zwevende wandplank is de perfecte oplossing. In dit artikel zullen we bespreken hoe je zelf een zwevende wandplank kunt maken.

Benodigdheden

Voordat je begint met het maken van je zwevende wandplank, is het belangrijk om te weten welke materialen je nodig hebt. Hier is een lijst met benodigdheden:

 • Houten plank
 • Plankdragers
 • Boor
 • Schroeven
 • Wandankers
 • Waterpas
 • Meetlint
 • Schuurpapier
 • Verf of lak (optioneel)

Stappen

Als je alle benodigdheden bij elkaar hebt, kun je beginnen met het maken van je zwevende wandplank. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

Stap 1: Kies het juiste hout

Voordat je begint met het maken van je zwevende wandplank, moet je een houten plank kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard rechte plank of een plank met een mooie natuurlijke vorm, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Stap 2: Meet en markeer

Gebruik een meetlint om de juiste lengte van je plank te bepalen. Markeer vervolgens de plaatsen waar je plankdragers komen te hangen.

Stap 3: Monteer de plankdragers

Boor gaten op de gemarkeerde plaatsen en monteer de plankdragers met behulp van schroeven. Zorg ervoor dat de plankdragers waterpas zijn, zodat je zwevende wandplank ook echt recht komt te hangen.

Stap 4: Bevestig de wandankers

Gebruik een boor om gaten in de muur te maken op de plaatsen waar je de wandankers wilt bevestigen. Vervolgens kun je de wandankers in de muur schroeven. Dit zorgt voor extra stevigheid, zodat je zwevende wandplank het gewicht van de items die je erop wilt plaatsen kan dragen.

Stap 5: Plaats de houten plank

Plaats de houten plank op de gemonteerde plankdragers. Zorg ervoor dat de plank stevig vastzit.

Optionele afwerking

Als je wilt, kun je je zwevende wandplank een persoonlijke touch geven door deze te verven of te lakken in een kleur die bij je interieur past. Zorg ervoor dat je de plank goed schuurt voordat je begint met verven of lakken, zodat de verf of lak goed hecht.

Gebruiksdoeleinden

Een zwevende wandplank kan op vele manieren worden gebruikt. Hier zijn enkele ideeën:

 • Gebruik het in de keuken om kruiden of kookboeken op te bergen
 • Plaats het in de badkamer voor handdoeken en toiletartikelen
 • Gebruik het in de slaapkamer voor boeken, foto’s of decoratieve items
 • Gebruik het in de woonkamer voor planten, fotolijsten of andere decoratieve items

Conclusie

Het maken van een zwevende wandplank is een relatief eenvoudig project dat een grote impact kan hebben op de uitstraling van een ruimte. Met de juiste materialen en een beetje handigheid, kun je binnen no-time genieten van je zelfgemaakte zwevende wandplank.

Of je nu extra opbergruimte nodig hebt of gewoon op zoek bent naar een decoratieve toevoeging aan je interieur, een zwevende wandplank is een veelzijdige en praktische oplossing. Volg de bovenstaande stappen en creëer je eigen zwevende wandplank om te genieten van een stijlvolle en functionele toevoeging aan je huis.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie