Het installeren van een keukenkraan

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het installeren van een keukenkraan

Het installeren van een keukenkraan kan een lastige klus lijken, maar met de juiste kennis en gereedschap is het prima zelf te doen. In dit artikel zal ik stap voor stap uitleggen hoe je een keukenkraan moet installeren.

Benodigdheden

Voordat je begint met het installeren van de keukenkraan, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Hieronder een overzicht van de materialen die je nodig zult hebben:

– Nieuwe keukenkraan
– Moersleutel
– Inbussleutel
– Teflontape
– Emmer
– Doek

Stap 1: Verwijderen van de oude keukenkraan

Voordat je aan de slag kunt met het installeren van de nieuwe keukenkraan, is het noodzakelijk om de oude kraan te verwijderen. Dit kun je doen door eerst de watertoevoer naar de kraan af te sluiten. Vervolgens draai je de moeren los die de kraan op zijn plek houden. Zorg ervoor dat je een emmer onder de kraan plaatst, zodat het resterende water opgevangen wordt. Als de oude kraan los is, kun je deze verwijderen en schoonmaken.

Stap 2: Voorbereiding van de nieuwe kraan

Voordat je de nieuwe keukenkraan kunt installeren, is het belangrijk om deze eerst voor te bereiden. Dit doe je door de meegeleverde moeren en ringen op de juiste plek te plaatsen. Zorg ervoor dat je de juiste afmetingen en aansluitingen hebt, zodat de kraan goed past op de spoelbak.

Stap 3: Plaatsen van de nieuwe keukenkraan

Nu is het tijd om de nieuwe keukenkraan te plaatsen. Plaats de kraan in het gat van de spoelbak en zorg ervoor dat deze recht staat. Draai de moeren vervolgens vast met behulp van een moersleutel. Let erop dat je de moeren niet te vast draait om beschadiging te voorkomen.

Stap 4: Aansluiten van de watertoevoer

Als de kraan op zijn plek zit, is het tijd om de watertoevoer aan te sluiten. Dit doe je door middel van de meegeleverde aansluitstukken. Zorg ervoor dat je de watertoevoer goed afsluit met behulp van teflontape om lekkage te voorkomen. Draai de aansluitstukken vervolgens vast met behulp van een moersleutel.

Stap 5: Testen van de nieuwe kraan

Als alle aansluitingen zijn gemaakt, is het tijd om de nieuwe keukenkraan te testen. Draai de watertoevoer weer open en controleer of er geen lekkage ontstaat. Controleer ook of de kraan goed werkt door zowel warm als koud water te gebruiken.

Stap 6: Afwerking

Als alle testen zijn doorstaan, kun je de installatie van de keukenkraan afronden. Ruim eventueel achtergebleven materialen op en maak de kraan goed schoon met een vochtige doek. Het is belangrijk om de kraan regelmatig schoon te maken om kalkaanslag te voorkomen.

Conclusie

Het installeren van een keukenkraan lijkt misschien een lastige klus, maar met de juiste kennis en gereedschap is het goed zelf te doen. Door de stappen in dit artikel te volgen, ben je in staat om op een juiste manier een nieuwe keukenkraan te installeren. Zorg er altijd voor dat je de stroom en watertoevoer afsluit voordat je aan de slag gaat. If you found this article interesting, you might find our guide on ‘Het installeren van een afvoer’ helpful.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie