Het installeren van een buitenkraan

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het installeren van een buitenkraan: Alles wat je moet weten

Het installeren van een buitenkraan is een handige klus die ervoor zorgt dat je eenvoudig water kunt tappen in je tuin. Of het nu gaat om het besproeien van de planten, het vullen van een zwembad of het schoonmaken van je terras, een buitenkraan maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. In dit artikel bespreken we stap voor stap hoe je zelf een buitenkraan kunt installeren.

Benodigdheden

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Om een buitenkraan te installeren heb je de volgende materialen nodig:

  • Buitenkraan
  • Kniekoppeling
  • Kraanleertje
  • Teflontape
  • Waterpomptang
  • Boormachine
  • Boor
  • Buisisolatie
  • Pluggen en schroeven

Stappenplan

Als je alle benodigdheden in huis hebt, kun je aan de slag met het daadwerkelijk installeren van de buitenkraan. Hieronder volgt een stappenplan:

Stap 1: Bepaal de locatie

Allereerst moet je bepalen waar je de buitenkraan wilt plaatsen. Zorg ervoor dat deze locatie gemakkelijk bereikbaar is en op voldoende afstand van de grond, zodat je er gemakkelijk een emmer of gieter onder kunt plaatsen. Daarnaast is het belangrijk dat de locatie in de buurt van een binnenwaterleiding is.

Stap 2: Boor een gat

Nadat je de locatie hebt bepaald, boor je een gat door de buitenmuur op de plek waar de buitenkraan moet komen. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is voor de waterleiding. Plaats vervolgens de kniekoppeling in het gat.

Stap 3: Monteer de buitenkraan

Vervolgens monteer je de buitenkraan op de kniekoppeling. Zorg ervoor dat de kraan stevig vastzit en gebruik teflontape om eventuele lekkages te voorkomen. Draai de kraanleertje in de kraan om ervoor te zorgen dat deze goed afsluit.

Stap 4: Isolatie aanbrengen

Om te voorkomen dat de waterleiding in de winter bevriest, is het verstandig om buisisolatie aan te brengen. Dit kun je eenvoudig om de leiding plaatsen en vastmaken met behulp van tie-wraps.

Aandachtspunten

Bij het installeren van een buitenkraan zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

Watertoevoer afsluiten

Voordat je begint met installeren, is het belangrijk om de watertoevoer af te sluiten. Dit kun je doen door de hoofdkraan in huis dicht te draaien. Zo voorkom je dat er water blijft stromen tijdens de installatie.

Vorstgevoeligheid

Houd er rekening mee dat de buitenkraan vorstgevoelig is. Zorg er dus voor dat de kraan in de winter afgesloten en drainage is om bevriezing en schade te voorkomen.

Conclusie

Het installeren van een buitenkraan is een relatief eenvoudige klus die je zelf kunt uitvoeren. Met de juiste voorbereiding en materialen, kun je binnen no time genieten van een handige waterbron in je tuin. Zorg ervoor dat je de stappen zorgvuldig doorloopt en rekening houdt met de aandachtspunten, zodat de installatie soepel verloopt en je optimaal van je buitenkraan kunt genieten.

­čĹç Meer leuke artikelen

Plaats een reactie