Het gebruik van tegels om kleine ruimtes groter te laten lijken

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het gebruik van tegels om kleine ruimtes groter te laten lijken

Inleiding

Kleine ruimtes kunnen al snel benauwend aanvoelen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om ze optisch groter te laten lijken. Een van die manieren is het gebruik van tegels. Door slimme keuzes te maken in het type tegels, het legpatroon en de kleur, kan een kleine ruimte aanzienlijk ruimtelijker ogen. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van het gebruik van tegels behandelen om kleine ruimtes groter te laten lijken.

Het type tegels

Het type tegels dat je kiest voor een kleine ruimte kan een grote invloed hebben op hoe groot de ruimte uiteindelijk oogt. Grote tegels kunnen helpen de ruimte groter te laten lijken, omdat er minder voegen nodig zijn. Hierdoor lijkt de ruimte naadlozer en daardoor groter. Ook zijn grote tegels vaak strakker en moderner, wat een ruimtelijk effect kan creëren.

Daarnaast zijn er ook speciale tegels op de markt die optisch bedrog toepassen. Dit zijn tegels met een 3D-effect, die diepte suggereren en daardoor de ruimte groter doen lijken dan hij werkelijk is. Deze tegels kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in een kleine badkamer of keuken om een ruimtelijker gevoel te creëren.

Het legpatroon

Het legpatroon van de tegels kan ook een grote rol spelen in hoe ruim een kleine ruimte oogt. Een diagonaal legpatroon kan bijvoorbeeld helpen om de ruimte langer te laten lijken. Daarnaast kan het gebruik van grote tegels in combinatie met een diagonaal legpatroon ervoor zorgen dat de ruimte zowel langer als breder lijkt, waardoor het gevoel van benauwdheid verdwijnt.

Een ander populair legpatroon voor kleine ruimtes is het visgraatpatroon. Dit patroon zorgt voor een speels effect en kan de ruimte langer doen lijken. Zeker in combinatie met lichte tegels kan het visgraatpatroon zorgen voor een ruimtelijk effect.

De kleur van de tegels

De kleur van de tegels is misschien wel het belangrijkste aspect als het gaat om het vergroten van een kleine ruimte. Over het algemeen geldt dat lichte kleuren de ruimte groter doen lijken. Het gebruik van witte of lichte tegels kan de ruimte lichter en ruimtelijker doen lijken, waardoor de benauwdheid verdwijnt. Dit geldt niet alleen voor de wanden, maar ook voor de vloer. Door eenheid te creëren in de kleur van de vloer en de wanden, kan de ruimte optisch vergroot worden.

Daarnaast kunnen glanzende tegels ook helpen om de ruimte groter te laten lijken. Door de reflectie van het licht lijkt de ruimte helderder en ruimtelijker. Matte tegels hebben daarentegen de neiging om de ruimte kleiner te laten lijken, doordat ze minder licht reflecteren. Het is dus verstandig om glanzende tegels te overwegen in kleine ruimtes.

Conclusie

Het gebruik van tegels kan een grote invloed hebben op hoe groot een kleine ruimte uiteindelijk oogt. Door slimme keuzes te maken in het type tegels, het legpatroon en de kleur, kan een benauwde ruimte aanzienlijk ruimtelijker worden. Het is belangrijk om rekening te houden met de grootte, de vorm en het gebruik van de ruimte bij het maken van deze keuzes. Met de juiste tegels is het mogelijk om elke kleine ruimte om te toveren tot een ruimte die groter oogt dan hij werkelijk is.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie