Het combineren van verschillende tegelstijlen en -formaten

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Het combineren van verschillende tegelstijlen en -formaten

Het combineren van verschillende tegelstijlen en -formaten is een populaire trend in interieurdesign. Door het mixen en matchen van verschillende tegels, kunnen unieke en interessante ontwerpen worden gecreëerd die een ruimte echt laten opvallen. In dit artikel zullen we ingaan op de verschillende manieren waarop tegelstijlen en -formaten gecombineerd kunnen worden voor een eigentijdse en stijlvolle uitstraling.

Verschillende tegelstijlen

Er zijn veel verschillende tegelstijlen waaruit gekozen kan worden, zoals mozaïektegels, metrotegels, hexagonale tegels, en meer. Deze stijlen hebben elk hun eigen unieke uitstraling en kunnen worden gecombineerd om een dynamisch en interessant ontwerp te creëren. Hier zijn enkele manieren waarop verschillende tegelstijlen met elkaar gecombineerd kunnen worden:

  • Gebruik mozaïektegels als accent in een metrotegel backsplash
  • Combineer hexagonale tegels met grote, rechthoekige tegels voor een speelse uitstraling
  • Maak een interessant patroon door mozaïektegels te combineren met betonlook tegels

Verschillende tegelformaten

Naast het mixen van verschillende tegelstijlen, kan ook geëxperimenteerd worden met verschillende tegelformaten. Door te spelen met formaten kunnen interessante visuele effecten worden gecreëerd en kan de nadruk worden gelegd op bepaalde delen van een ruimte. Hier zijn enkele ideeën voor het combineren van verschillende tegelformaten:

  • Maak een visueel statement door grote tegels te combineren met kleine, mozaïektegels
  • Gebruik langwerpige, rechthoekige tegels op de vloer en combineer deze met vierkante tegels op de wand
  • Combineer verschillende formaten tegels in een uniforme kleur voor een subtiel, maar interessant effect

Praktische overwegingen

Hoewel het combineren van verschillende tegelstijlen en -formaten een geweldige manier is om een unieke uitstraling te creëren, zijn er enkele praktische overwegingen waar rekening mee gehouden moet worden. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat het combineren van tegels naadloos verloopt:

  • Zorg ervoor dat de kleuren van de verschillende tegels goed op elkaar afgestemd zijn
  • Denk goed na over de lay-out en het patroon van de tegels voordat ze worden geïnstalleerd
  • Vraag advies aan een professional om ervoor te zorgen dat de tegels op de juiste manier worden gecombineerd

Conclusie

Het combineren van verschillende tegelstijlen en -formaten is een geweldige manier om een ruimte een persoonlijke en eigentijdse uitstraling te geven. Door te spelen met verschillende stijlen en formaten kunnen unieke en interessante ontwerpen worden gecreëerd die echt opvallen. Het is belangrijk om rekening te houden met praktische overwegingen, maar met de juiste planning en advies is het combineren van tegels een geweldige manier om een ruimte te transformeren.

Aanbevolen producten

Tegelstijl Tegelformaten
Mozaïektegels 1×1, 2×2, 3×3
Metrotegels 3×6, 4×8, 6×12
Hexagonale tegels 4”, 6”, 8”

Met deze verschillende tegelstijlen en -formaten kunnen eindeloos veel combinaties worden gemaakt om een uniek ontwerp te creëren.

Of je nu kiest voor een gedurfde en opvallende look, of juist voor een subtiele en verfijnde uitstraling, het combineren van verschillende tegelstijlen en -formaten biedt eindeloze mogelijkheden voor individuele creativiteit en expressie in het interieurdesign.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie