Het beveiligen van ramen en deuren tegen inbraken

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Beveiligen van ramen en deuren tegen inbraken

Woningen en bedrijven lopen voortdurend het risico om slachtoffer te worden van inbraak. Een van de belangrijkste manieren om dit te voorkomen is door ramen en deuren goed te beveiligen. In dit artikel bespreken we verschillende manieren om ramen en deuren te beveiligen tegen inbraken.

Deurbeveiliging

De voordeur is vaak de meest gebruikte toegang voor inbrekers. Het is daarom essentieel om deze goed te beveiligen. Hier zijn enkele manieren om de deur te beveiligen tegen inbraken:

Sloten

Zorg ervoor dat de sloten op de deur van goede kwaliteit zijn. Kies bij voorkeur voor sloten met het SKG-keurmerk, dat aangeeft dat ze getest en goedgekeurd zijn op hun inbraakwerendheid. Daarnaast is het verstandig om sloten te laten plaatsen die voldoen aan het politiekeurmerk Veilig Wonen.

Beveiligingsstrips

Beveiligingsstrips kunnen worden geïnstalleerd om de deur te beschermen tegen het openbreken met een koevoet of schroevendraaier. Deze strips worden aan de buitenkant van de deur bevestigd en zorgen ervoor dat het moeilijker wordt om de deur open te breken.

Raambeveiliging

Ook ramen vormen een zwakke plek wat betreft de beveiliging van een woning of bedrijf. Hier zijn enkele manieren om ramen te beveiligen tegen inbraken:

Hang- en sluitwerk

Zorg ervoor dat ramen voorzien zijn van goed sluitend hang- en sluitwerk. Dit betekent stevige raamsloten en raamboompjes die op slot kunnen. Ook hier is het verstandig om te kiezen voor producten met het SKG-keurmerk.

Rolluiken of inbraakwerend glas

Een andere manier om ramen te beveiligen is door het plaatsen van rolluiken of inbraakwerend glas. Rolluiken zorgen ervoor dat het voor inbrekers moeilijker wordt om een raam te bereiken, terwijl inbraakwerend glas gemaakt is om een inbraakpoging te weerstaan.

Algemene beveiligingstips

Naast specifieke methoden om ramen en deuren te beveiligen, zijn er ook algemene beveiligingstips die kunnen helpen om inbraken te voorkomen:

Verlichting

Zorg voor voldoende verlichting rondom de ramen en deuren, zodat inbrekers minder kans hebben om ongezien binnen te komen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van buitenlampen met bewegingssensoren.

Beveiligingssysteem

Het plaatsen van een beveiligingssysteem kan een goede manier zijn om inbraken te voorkomen. Denk aan een alarmsysteem met sensoren die ongewenste bewegingen registreren en een luid alarm laten afgaan.

Goed sleutelbeheer

Let op wie er allemaal sleutels van het huis of bedrijfspand heeft. Zorg ervoor dat sleutels niet onbeheerd achtergelaten worden en denk ook aan het veranderen van sloten als een sleutel verloren is.

Conclusie

Het beveiligen van ramen en deuren tegen inbraken is van groot belang om de veiligheid van een woning of bedrijfspand te waarborgen. Door te investeren in goed hang- en sluitwerk, beveiligingsstrips, rolluiken, inbraakwerend glas en/of beveiligingssystemen kan de kans op inbraak aanzienlijk verminderd worden. Vergeet ook niet om aandacht te besteden aan algemene beveiligingstips, zoals het goed beheren van sleutels en het plaatsen van voldoende verlichting. Hiermee creëer je een veilige omgeving voor jezelf, je familie of je werknemers.

Het is belangrijk om advies in te winnen bij een professional op het gebied van beveiliging, omdat zij maatwerkadvies kunnen geven op basis van de specifieke situatie. Zo kan er een passende beveiligingsoplossing worden gezocht die voldoet aan de wensen en behoeften van de bewoner of eigenaar.

👇 Meer leuke artikelen

Plaats een reactie